Γλάστρες και φυτά ήρθαν για να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο τα γραφικά σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού

«Άνθισε» η Άνω Σύρος

Η ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, που κάθε καλοκαίρι προσελκύει και γοητεύει εκατοντάδες επισκέπτες, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού τα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου, αποκτούν σταδιακά καινούρια χρώματα και αρώματα, που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν αισθητικά τα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου και να κάνουν πιο ευχάριστη την περιήγηση στον αγαπημένο λόφο.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουν ήδη τοποθετηθεί κατά την είσοδο του οικισμού γλάστρες και φυτά, χορηγία της επιχείρησης «Ανθέων Οδός» και όχι μόνο. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, τα φυτά βρήκαν τη θέση τους σε σημεία του οικισμού, όπου οι επισκέπτες συνηθίζουν να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Πρόσθεσε μάλιστα πως, σύντομα θα «ανθίσουν» κι άλλες γωνιές της Πιάτσας, που οδηγούν στην έκθεση του Μάρκου Βαμβακάρη, ενώ επόμενος στόχος είναι το βάψιμο των κουφωμάτων του Πνευματικού Κέντρου Άνω Σύρου, γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η τοποθέτηση των φυτών αποτελεί μία ακόμη παρέμβαση του Τμήματος Πολιτισμού για τον καλλωπισμό και τη διατήρηση της καλής εικόνας του μεσαιωνικού οικισμού, όπως οι πινακίδες για την ενημέρωση των φιλόζωων.