Τιμήθηκαν οι «άγγελοι» της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου

  • Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2018 - 06:26

Η ύπαρξη του αγαπημένου γίγαντα της ζωής, του Πατέρα, εορτάστηκε για 22η συνεχή χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με τιμώμενο φορέα τον Σύλλογο Παροχής Φροντίδας & Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου.

Η εκδήλωση με παρουσιαστή τον Μπάμπη Κουλούρα διοργανώθηκε στο Θέατρο Απόλλων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Άνω Σύρου, Γαλησσά, Άγιος Στέφανος, "Ο Ποσειδών", Πελοποννησίων και Χρούσσων με τη συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων & την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπορικού Ναυτικού Κυκλάδων, Γιώργος Μηλιός, ο οποίος αναφέρθηκε στον πατέρα ναυτικό, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του. Όπως τόνισε, η ναυτική ζωή για τον πατέρα, τη σύζυγο αλλά και τα παιδιά είναι ένας καημός και ταυτόχρονα ένας έρωτας θα τη θάλασσα, ο οποίος προϋποθέτει πολλές θυσίες.

Μεγάλη κοινωνική προσφορά

Στη συνέχεια, οι διοργανωτές τίμησαν τα μέλη του Συλλόγου Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου, που επί 23 συναπτά έτη απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων τους και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή τη δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1995 από την αδερφή Μάρθα Ρούσσου που εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Σύρου με σκοπό την εξυπηρέτηση όσων εξέρχονταν και συνέχιζαν τη θεραπεία τους στο σπίτι. Η «Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία» αριθμεί σήμερα 1200 μέλη και με την τριμελή νοσηλευτική ομάδα της που αμείβεται από τον σύλλογο προσφέρει καθημερινά και αργίες και γιορτές δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλευτικές υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους του νησιού, αιμοληψίες, ενέσεις, μετρήσεις ζαχάρου, αρτηριακής πίεσης, αλλαγές τραυμάτων και άλλες υπηρεσίες. Από το 1994 έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 15.000 ασθενείς στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ο Σύλλογος προσφέρει επίσης δωρεάν εξοπλισμό όπως αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια, δεκανίκια τα οποία επιστρέφονται μετά τη θεραπεία και συγκεντρώνει φάρμακα. Μεταξύ άλλων, οι εθελοντές παρέχουν υπηρεσίες σε ασθενείς από γειτονικά νησιά, επισκέπτονται τα γηροκομεία και διοργανώνουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στα ιδρύματα με αφιλοκερδή συμμετοχή Συριανών καλλιτεχνών.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο πρόεδρος της «Κατ’ οίκον Νοσηλείας» Αντώνης Μαυρομουστάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία Aquapella απο την Αυστραλία.