Ποινή φυλάκισης για τον Κυριάκο Δικτυόπουλο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου

“Καμπάνα” τεσσάρων ετών

Οφειλές που υπερβαίνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ - Άμεσα η μεταγωγή του στις φυλακές

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον πρώην υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, Κυριάκο Δικτυόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για οφειλές και χρέη προς το δημόσιο.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου και αμέσως μετά την απόφαση των Δικαστικών Αρχών ο ίδιος, συνοδεία αστυνομικών, οδηγήθηκε προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων. Η μεταγωγή του προς τις φυλακές, θα πραγματοποιούνταν άμεσα - χθες ή σήμερα - με ενδιάμεσο σταθμό τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Ποινή αντίστοιχη του ύψους της οφειλής

Ειδικότερα, η υπόθεση για την οποία μεταφέρθηκε ο Κυριάκος Δικτυόπουλος στη Σύρο, αφορά σε χρέη που ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ. Ο πρώην υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου συνοδευόμενος από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου χθες, όπου και κλήθηκε να καταθέσει. Σημειώνεται πως, ο ίδιος δεν είχε νομική εκπροσώπηση κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του. Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η Δικαιοσύνη απεφάνθη και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Στην εν λόγω υπόθεση ο κ. Δικτυόπουλος φέρεται να έχει υψηλές οφειλές, γεγονός που επέσυρε - βάσει νόμων και σχετικών κανονισμών - την αντίστοιχη ποινή φυλάκισης των τεσσάρων ετών. Ποινή η οποία δεν είναι εξαγοράσιμη καθώς δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης, ο κ. Δικτυόπουλος επέστρεψε με το όχημα της αστυνομίας στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων προκειμένου να κρατηθεί προσωρινά ενώ η μεταγωγή του πρωτίστως στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και δευτερευόντως στις φυλακές, θα πραγματοποιούνταν είτε χθες το βράδυ, είτε σήμερα το πρωί.