Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις κλοπών σε Ναούς

  • Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2013 - 05:00

Δύο νεαροί, υπήκοοι Αλβανίας, φέρονται να είναι οι δράστες κλοπών και αποπειρών διαρρήξεων σε πέντε ιερούς ναούς στη Σύρο, οι οποίες σημειώθηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον φετινό Μάιο.

Η αστυνομική έρευνα έφτασε στα ίχνη των δύο νεαρών, ηλικίας 18 και 19 ετών, οι οποίοι «χτύπησαν» ναούς που βρίσκονται εκτός του κέντρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας Ερμούπολης, στις 7 Οκτωβρίου φέρονται να διέρρηξαν το παγκάρι ιερού ναού στην περιοχή των Ταλάντων, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Τρεις μήνες αργότερα οι ίδιοι άνθρωποι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ιερό ναό στην Άνω Σύρο και τον Φεβρουάριο εκκλησία στον Μέγα Γυαλό. Οι ίδιοι «φωτογραφίζονται» και για κλοπή μικρού χρηματικού ποσού από ναό στην περιοχή της Βάρης στις 3 Μαΐου, καθώς και για μία απόπειρα διάρρηξης σε εκκλησία στα Χρούσσα στις 10 του ίδιου μήνα.

Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει το χρονικό όριο του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου