Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους μαθητές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου από την Ελληνική Αστυνομία

Προώθηση κυκλοφοριακής αγωγής

  • Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:16

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά μοίρασαν χθες το πρωί, αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Σειρά μέτρων

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που προβλέπει: α. τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα, β. την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, γ. τη διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, δ. την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση τους, ε. τη διενέργεια τακτικών - συστηματικών έλεγχων στα κυλικεία των σχολείων και σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη νομιμότητα λειτουργίας τους, στην τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, καθώς και στη διάθεση μη επιτρεπόμενων ειδών, στ. την επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και των χώρων συγκέντρωσης ανηλίκων (χώροι άθλησης, κτλ.), από πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με σκοπό την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εγκαταστάσεων. Προς την ίδια κατεύθυνση, έντονη θα είναι και η παρουσία και δραστηριοποίηση των αστυνομικών που στελεχώνουν το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

Παράλληλα, πρέπει να τονισθεί πως, από χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής των ειδικών μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία.