Επ’ αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή( ; )

  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2016 - 06:13
Φωτογραφία αρχείου

Σε σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμό, προχώρησαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Δρυμαλίας της Νάξου, μετά τον εντοπισμό εστίας πυρκαγιάς.

Δεδομένης της έξαρσης των πυρκαγιών, ειδικότερα στις βορειότερες περιοχές της Νάξου, τόσο φέτος, όσο και προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το φυσικό περιβάλλον, να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και να μεγαλώνει ο κίνδυνος για κατολισθήσεις, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές, δεν είναι λίγες, οι φωνές που ρίχνουν ευθύνες σε ανθρώπινο παράγοντα.

Παρ’ όλα αυτά, η σύλληψη των υπαίτιων πυρκαγιάς είναι μία εξαιρετικά λεπτή διαδικασία, καθώς, αν ο υπαίτιος δεν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, ή αν δεν υπάρχουν μαρτυρίες, είναι σχεδόν αδύνατον να κινηθεί.

Στην περίπτωση της τελευταίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νησί, η τύχη ήταν, ενδεχομένως, με το μέρος της Νάξου, καθώς αστυνομικοί, οι οποίοι μετέβαιναν, λόγω κλήσης για ατύχημα σε άλλη περιοχή, περί τις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Νοεμβρίου, από το δρόμο Απειράνθου – Κεραμωτής, εντόπισαν εστία πυρκαγιάς. Όπως θέλουν οι πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, βγαίνοντας από το περιπολικό, προκειμένου να εκτιμήσουν την έκταση της πυρκαγιάς, εντόπισαν επίσης έναν άνδρα, ο οποίος φημολογείται πως είναι μεσήλικας και κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ο οποίος φέρεται να άναψε σκόπιμα τη φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΕΜΥ έχει προβεί σε ανακοινώσεις περί επιδείνωσης του καιρού, προβλέποντας ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Μετά τον εντοπισμό του άνδρα, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνθρωποι της οποίας έσπευσαν στο σημείο, θέτοντας άμεσα την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Ο άνδρας προσήχθη στο Α.Τμήμα και αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία της προανάκρισης, από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου η υπόθεση να προχωρήσει στη δικαιοσύνη. 

Ετικέτες: