Πέντε νέες συλλήψεις στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου

  • Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 14:01

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (15.06.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 44χρονος υπήκοος Συρίας, διακινητής μη νόμιμου αλλοδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 18χρονος υπήκοος Ιράν και δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 22 και 29 ετών, διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων αρχών Βελγίου και Δανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 23χρονος υπήκοος Ιράκ γιατί μετέβη στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστού Δελτίου Ταυτότητας αρχών Ιταλίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 35χρονος υπήκοος Συρίας γιατί μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Τσεχίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 44χρονος υπήκοος Συρίας, διότι όπως προέκυψε προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τον 35χρονο ομοεθνή του και τον διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.