Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου

Διάλεξη για την υποστήριξη των αστυνομικών

  • Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 - 14:04

Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Νοτίου Αιγαίου στο προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Σύρου, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού  πραγματοποιήθηκε στη Σύρο την Τρίτη (27.02.2018) το πρωί στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για διενέργεια διαλέξεων ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Την ενημέρωση υλοποίησε η Υπηρεσιακή Ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, η οποία επισήμανε τη λειτουργία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο σκοπός λειτουργίας αυτής της γραμμής είναι η παροχή επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης από αστυνομικούς ψυχολόγους προς τους συναδέλφους, με σκοπό τη διαχείριση και αντιμετώπιση ζητημάτων που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι, η Τηλεφωνική Γραμμή (210-3410900) είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό, αστυνομικό και πολιτικό, στην ενέργεια και στην αποστρατεία, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.