Στη Σύρο ελέγχεται πλοίο για λαθρεμπόριο τσιγάρων

  • Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2018 - 14:35

Στο λιμάνι της Ερμούπολης κατέπλευσε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι πλοίο (τύπου παντόφλα) συνοδεία Λιμενικού σκάφους και ρυμουλκού, το οποίο και θα ελεγχθεί για μεταφορά λαθραίου φορτίου τσιγάρων από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πλοίο σημαίας Τόνγκο εντοπίστηκε στις 10.30 βόρεια της Σύρου κατά τη διάρκεια περιπολίας που πραγματοποιούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου και καθώς αξιολογήθηκε “ύποπτο” το φορτίο του, κατόπιν επικοινωνίας με την κεντρική υπηρεσία της Λιμενικής Αρχής, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Ήδη αυξημένη δύναμη της Λιμενικής Αρχής Σύρου και της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, παρουσία του διοικητή Νίκου Σκευοφύλακα και του υπολιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση πραγματοποιεί το προανακριτικό έργο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πράγματι το φορτίο μεταφέρεται λαθραία.

Πρέπει να αναφερθεί πως το πλοίο Daslis ξεκίνησε από τον Λίβανο όπου και παρέλαβε το φορτίο του, με τελικό προορισμό την Οδησσό. Οι επιβαίνοντες σε αυτό είναι έξι Αιγύπτιοι και κατά δήλωσή τους στους λιμενικούς, μεταφέρουν τσιγάρα.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αν υπάρξει εξέλιξη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο λιμάνι η έρευνα διεξάγεται παρουσία δικαστικής λειτουργού αλλά και τελωνειακών υπαλλήλων.

Ετικέτες: