Κανόνες οδικής ασφάλειας

  • Τετάρτη, 4 Απριλίου, 2018 - 13:56

Ακόμη δυο ενημερωτικές διαλέξεις για τη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας δόθηκαν σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων Σύρου και Τήνου

 

Τις ενημερώσεις πραγματοποίησαν Αξιωματικοί

των Αστυνομικών Τμημάτων Σύρου-Ερμούπολης και Τήνου

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

 

Την 29.03.2018 το μεσημέρι αναπτύχθηκε σε μαθητές του Γ.Ε.Λ. Τήνου, από Αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

 

Αντίστοιχα, την 30.03.2018 ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης ανέπτυξε σε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σύρου ανάλογο επιμορφωτικό υλικό οδικής ασφάλειας.

 

Τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών όπως, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας. 

 

Σημειώνεται ότι, τις ενημερωτικές διαλέξεις παρακολούθησαν συνολικά -270- μαθητές οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Υπενθυμίζεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.