Τρεις οι συλληφθέντες για κατοχή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Λιμεναρχείου Σύρου

Έρευνα και συλλήψεις για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Σημαντική επιτυχία της Λιμενικής δύναμης Σύρου, χωρίς τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου

Στις συλλήψεις τριών προσώπων που συνδέονται με υπόθεση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οδήγησε το συντονισμένο έργο της Λιμενικής Αρχής Σύρου και του Λιμενάρχη, Γιάννη Βαμβακούση, κατόπιν οργανωμένων και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησε προχθές το πρωί προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύρου, στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα μη Συριανού, ο οποίος αποβιβάστηκε από το πλοίο Blue Star Naxos κι έφερε στις αποσκευές του πακέτο μισού κιλού ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, καθώς και η διαδικασία της προανάκρισης που ακολούθησε από τη Λιμενική Αστυνομία, συνέβαλλαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ακόμη προσώπων που σχετίζονταν με τον ίδιο, αφού στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε παρομοίως μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρέπει να αναφερθεί πως, ο συλληφθείς, όπως επίσης και άλλες δύο γυναίκες ηλικίας 56 και 28 ετών, οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Στη “φάκα” της Λιμενικής Αρχής μετά την αποβίβαση

Ειδικότερα, οι δυνάμεις του Λιμεναρχείου Σύρου προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου το πρωί της Τετάρτης, όταν ο ίδιος αποβιβάστηκε από το πλοίο Blue Star Naxos. Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας συντονισμένων και στοχευμένων καθημερινών ελέγχων, μετά τον κατάπλου του πλοίου που αφίχθη στη Σύρο από τον Πειραιά και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε 35χρονο.

Επάνω του βρέθηκε μία πλαστική αυτοσχέδια συσκευασία σφραγισμένη, η οποία “περιείχε πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (470,00gr)”.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, διενεργήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της προανάκρισης και κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Δεύτερη σύλληψη στο Νέο Κόσμο Αττικής. Κατασχέθηκε ίδια ποσότητα ναρκωτικών

Εκτός των προαναφερθέντων, πρέπει να καταστεί σαφές πως, κατά την αστυνομική προανάκριση έγινε γνωστό που διανυκτέρευσε ο συλληφθείς το τελευταίο διάστημα, με τη Λιμενική Αρχή Σύρου να προχωρά με έγγραφη παραγγελία της προς την αρμόδια Αρχή του Πειραιά, στην περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και να αιτείται έλεγχο σε κατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής, παρουσία Δικαστικού λειτουργού.

Όπως έγινε γνωστό και από την ανακοίνωση της αρμόδιας Αρχής και του Υπουργείου Ναυτιλίας, “από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βρέθηκαν στη συγκεκριμένη κατοικία έπειτα από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: Ένα γυάλινο δοχείο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους πεντακοσίων είκοσι οκτώ γραμμαρίων (528 γρ.), ένα πλαστικό κυτίο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους πενήντα γραμμαρίων (50 γρ.), καθώς επίσης και μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους πέντε γραμμαρίων και έντεκα εκατοστών αυτού (5,11 γρ.). Επιπλέον βρέθηκε και μία ζυγαριά ακριβείας, γεγονός που μαρτυρά και την πρόθεση διακίνησης. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω έρευνας, στο συγκεκριμένο σπίτι προσήλθε 56χρονη αλλοδαπή, μισθωτής του διαμερίσματος, η οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Σύρου, χθες το πρωί.

Τονίζεται πως, αμέσως μετά το προανακριτικό έργο της Λιμενικής Αρχής Σύρου, τόσο ο 35χρονος, όσο και η 56χρονη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ από τις καταθέσεις τους στη Λιμενική Αρχή, δόθηκε συνέχεια στην έρευνα της ίδιας υπόθεσης.

 

Συνεχίστηκε η έρευνα στη Ζάκυνθο. Νέα σύλληψη 28χρονης

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου σε οικία στην Ζάκυνθο κατόπιν επικοινωνίας και απαραίτητων ενεργειών του Λιμεναρχείου Σύρου, αφού διαπιστώθηκε πως εκεί διέμενε μόνιμα ο 35χρονος. Στην εν λόγω κατοικία, συνελήφθη μία 28χρονη ημεδαπή, ενώ οι δυνάμεις της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου προχώρησαν σε κατάσχεση των παρακάτω ευρημάτων: Ενός γυάλινου βάζου με περιεχόμενο πιθανόν κάνναβης μικτού βάρους επτά γραμμαρίων και δεκαέξι εκατοστών (7,16γρ.), δεκαπέντε πλαστικών διάφανων συσκευασιών με ίχνη πιθανόν κάνναβης, δύο γυάλινων βάζων με ίχνη πιθανόν κάνναβης, όπως επίσης, μίας ζυγαριάς ακριβείας και δύο τριφτών με πιθανά υπολείμματα κάνναβης.

Πρέπει να αναφερθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως στη συγκεκριμένη κατοικία οδηγήθηκαν οι άνδρες της αρμόδιας Αρχής κατόπιν προανακριτικού έργου και αναφορών των παραπάνω συλληφθέντων, οι οποίοι αρχικώς έδωσαν λανθασμένη διεύθυνση, επιδιώκοντας ίσως(;) να καθυστερήσουν την έρευνα. Παρομοίως και η τρίτη νεαρή συλληφθείσα θα οδηγηθεί στη Λιμενική Αρχή Σύρου, ενώ πρέπει να επισημανθεί πως και η ίδια σήμερα, το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.