Εορτασμός του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα

Τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα τίμησε με κάθε λαμπρότητα η Φιλόπτωχος Εταιρεία Ερμούπολης με ένα διήμερο εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Ναό της Σύρου.

Ανήμερα του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, μετά το πέρας του οποίου, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου. Κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης, η Εικόνα, συνοδεία κληρικών του νησιού, του Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας αλλά και των Προσκόπων Σύρου, επισκέφτηκε τον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όπου τελέστηκε δέηση υπέρ της υγείας των ιατρών και εργαζομένων, αλλά και της αποκατάστασης της υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών.

Στον εορτασμό της μνήμης του Ιαματικού και θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονος το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων, ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, μέλη της νέας δημοτικής αρχής, οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Μώτος και Δημήτρης Ρούσσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος και ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Μπάιλας.