Ο Λόγος του Θεού από την Καθολική Εκκλησία

“Θέλεις να με ακολουθήσεις;”

Να μην προδώσουμε την αποστολή μας ως άνθρωποι και να βρούμε τη δύναμη να ακολουθήσουμε τον Χριστό μέσω του λόγου του, της Αγίας Γραφής, που μας κηρύττει και μας εξηγεί η Εκκλησία είναι το νέο μήνυμα των εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας στη σημερινή διαδικτυακή παρέμβασή τους.

Ο νέος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και οι συνεργάτες του στο πλαίσιο των μηνυμάτων που απευθύνουν μέσω του web tv της “Κοινής Γνώμης” αναφέρουν για την Κυριακή 31 Αυγούστου (22η Κυριακή): “Σήμερα ο Ιησούς Χριστός θα μας μιλήσει όπως πάντα χωρίς εκείνα τα μισόλογα που χρησιμοποιούμε εμείς είτε όταν θέλουμε να συγκαλύψουμε την αλήθεια, είτε όταν θέλουμε να δελεάσουμε ή να κολακεύσουμε τους άλλους. Ο Χριστός δεν δίστασε να δεχθεί για τον εαυτό του τον εξευτελισμό, τον πόνο και τον θάνατο. Εμείς πώς μπορούμε να είμαστε μαθητές του και ταυτόχρονα να θέλουμε να συμβιβαζόμαστε για να βολευτούμε στη ζωή; (...)”.

Σημειώνεται πως η παρούσα διαδικτυακή επικοινωνία για τον νέο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών είναι η τελευταία, καθώς μετά το γεγονός της ανακήρυξής του και των νέων καθηκόντων που θα αναλάβει προσεχώς, θα είναι αδύνατον να βρίσκεται στο νησί και να συνεχίσει τις εκπομπές. Ο ίδιος αμέσως μετά το τέλος του σημερινού μηνύματος αποχαιρετά τους πιστούς.