Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Αδούλωτη χριστιανική ψυχή”

Μήνυμα για όλους τους πολίτες της χώρας σήμερα πρέπει να αποτελέσει το ιστορικό Όχι που γιορτάζει η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου, που όπως αναφέρει η κα Αλεξάνδρα Φετουρή πέραν από “έκφραση αντίστασης της ελληνικής ψυχής σε κάθε επιδρομέα” αποτελεί μία “έκφραση της
αδούλωτης χριστιανικής ψυχής των Ελλήνων”.

Η υπεύθυνη μελέτης του Κύκλου της Αγίας Γραφής μέσω της διαδικτυακής παρέμβασης στο web tv της “Κοινής Γνώμης” συνεχίζει τα Μηνύματα Πίστεως που απευθύνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου προς τους πιστούς.

Στην ομιλία της, η κα Φετουρή τονίζει, “Την Κυριακή η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο Δημήτριο, τον μεγαλομάρτυρα και μυροβλύτη. Στη Σύρο έχουμε την ευλογία το 1936, λίγο πριν κηρυχθεί ο πόλεμος του 1940 με έναν θαυματουργικό τρόπο να βρεθεί το εικόνισμά του. Ήταν μία ένδειξη σαν στρατιωτικός που ήταν, πως θα προστάτευε και τη Σύρο μας που θα έμπαινε μέσα στον πόλεμο. 28Η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την εθνική μας εορτή και η Εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Σκέπη. Δηλαδή το ωμοφόριο της Παναγίας μας, η οποία σε κάθε δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν η Ελλάδα, το έριχνε σε όλα τα παιδιά που ήταν στον πόλεμο και προστάτευαν την πατρίδα τους. 28Η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ηρωικό Όχι, αυτό που βροντοφώναξαν λαός και άρχοντες, όλοι μαζί με μία φωνή. Δεν παραδίδουμε την πατρίδα μας στους βαρβάρους. Πάντα το Όχι είναι μορφή έκφρασης της αντίστασης της ελληνικής ψυχής σε κάθε επιδρομέα. Αλλά πιο πολύ ακόμη, το Όχι είναι μία έκφραση αδούλωτης χριστιανικής ψυχής των Ελλήνων”.