Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, η τελετή χειροτονίας.

Η χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Βιντεοσκοπημένη όλη η τελετή
  • Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2014 - 12:07
  • /   Eνημέρωση: 27 Οκτ. 2014 - 7:38
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στις 17.30 το απόγευμα, η χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, Πανοσιολ. π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Η επισκοπική χειροτονία του Συριανού μέχρι πρότινος εφημέριου, την οποία τιμησαν με την παρουσία τους ο απερχόμενος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Νικόλαος Φώσκολος, οι Επίσκοποι των Καθολικών από όλη τη χώρα, ο ιερός κλήρος, καθώς επίσης πλήθος επισήμων και πιστών, μεταδόθηκε live μέσω σύνδεσης που είχε η “Κοινή Γνώμη” με δίκτυο από τις 17.00 το απόγευμα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος π. Νικόλαος Φώσκολος, ο οποίος προσέφερε αποστολικό έργο στην πόλη των Αθηνών για περισσότερο από 41 χρόνια, αναφέρθηκε στην εκλογή του νέου ποιμενάρχη των εκκλησιαστικών επαρχιών, κατόπιν προτάσεως των σημερινών μελών της Ιεράς Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες και δια στόματος του Πάπα Φραγκίσκου. “Σαν τον προφήτη Ιερεμία ο Κύριος καλεί κι εσένα προφήτη του ανάμεσα στα έθνη και βάζει στο στόμα σου τα λόγια τα οποία σου παραγγέλλει να κηρύττεις στο σημερινό κόσμο. Αναθέτοντάς σου έναν τέτοιο έργο σου επαναλαμβάνει “μη φοβηθείς, διότι εγώ είμαι μαζί σου”. Με την επίθεση χειρών θα λάβεις το πλήρωμα της ιεροσύνης, το χάρισμα του Θεού για το οποίο μιλούσε ο Παύλος, γράφοντας στο μαθητή του Τιμόθεο και θα εισέλθεις στη χωρία των διαδόχων των αποστόλων. Το πνεύμα το άγιο σε θέτει από σήμερα Επίσκοπο για να ποιμαίνεις την ευλογία του Θεού”, κατέληξε.

Επιστολή προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών απέστειλε ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι, πρόεδρος της Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες. “Σε αυτή τη δύσκολη και αβέβαιη εποχή στην οποία πολύ αγωνίζονται να βρουν εργασία και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή βίο, ο παντοδύναμος και πολυεύσπλαχνος θεός να σας χορηγεί τη χάρη της παρηγοριάς, για να ξεπερνάτε τα εμπόδια και τις ταλαιπωρίες και να σας καθιστά δυνατό μπροστά στις αντιξοότητες” τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ευχές προς τον Σεβασμιώτατο π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο απηύθυνε επίσης ο πρώην Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Στον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπογράμμισε τη σημασία του νέου Ευαγγελισμού, που θα οδηγήσει σε μια νέα Πεντηκοστή. Όπως τόνισε, “για το σκοπό αυτό, η Σύνοδος των Επισκόπων του έτους 2012 και ο Επίσκοπος της Ρώμης Φραγκίσκος με την αποστολική παραίνεση “η χαρά του Ευαγγελίου” μας προτρέπουν να γίνουμε τολμηροί και δημιουργικοί και να ανοιχτούμε στα βαθιά για να προσφέρουμε σε όλους τη ζωή του Ιησού Χριστού”. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον π. Νικόλαο Φώσκολο, εξέφρασε την επιθυμία του να συμπεριφέρεται και ο ίδιος ως πατέρας αυτής της τοπικής εκκλησίας, ώστε η Εκκλησία να τον αισθάνεται και να τον προσφωνεί “πατέρα”.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.