Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής

  • Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2015 - 14:12

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου ανακοινώνει στους πιστούς ότι κατά την φετινή Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Σύρου θα τελούνται κάθε Τετάρτη, στις 18:00, Εσπερινές Θείες Λειτουργίες των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει διανεμηθεί από τους Ι. Ναούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' θα ιεργουργήσει κατά την πρώτη Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ανακοινώνεται επίσης ότι: την Κυριακή της Τυρινής, 22 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ερμούπολης θα τελεσθεί την 6η απογευματινή Διενοριακός Εσπερινός “Της συγγνώμης”, με ομιλήτρια την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 1η Μαρτίου και ώρα 18:00 στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τιμίου Λειψάνου της Αγίας Προμήτορος Άννης, το οποίο θα κομίσει από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου ο Ηγούμενος αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμ, Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Ακολούθως, θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' κατά τον οποίο θα ομιλήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου.