Λήξη της κατηχητικής χρονιάς στη Σύρο

  • Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2015 - 06:10

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η εορταστική λήξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή.

Στο πλαίσιο της ημέρας, τελέσθηκε από τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Γενικό Διευθυντή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, Θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, συνιερουργούντος του Πανοσιολ. εφημερίου του Ναού και Διακόνων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο π. Πέτρος προέβαινε σε λειτουργικέςεπεξηγήσεις των τελουμένων προς τους μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια.

Ειδικά ναυλωμένα από την Ιερά Μητρόπολη λεωφορεία μετέφεραν τους μαθητές και γονείς στην όμορφη και πευκόφοιτη περιοχή της Παρακοπής.

Στην σύντομη ομιλία του ο π. Πέτρος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους Κατηχητές για το πλούσιο και καρποφόρο Κατηχητικό έργο που επιτελείται στην Σύρο και ευχήθηκε στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις καλή επιτυχία.

Πριν από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β' και ευχαρίστησε τους γονείς για την αγάπη και την στήριξή τους στην Κατηχητική Διακονία.

Αμέσως μετά οι Κατηχητές παρέδωσαν στους μαθητές τους αναμνηστικούς επαίνους που εξέδωσε η Ιερά μας Μητρόπολη για τη συμμετοχή των παιδιών στις κατηχητικές συναντήσεις κατά το παρελθόν κατηχητικό έτος 2014-15. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κατηχήτριες και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού είχαν προετοιμάσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη πλούσιο πρωινό για όλα τα παιδιά και τους γονείς.