Θυρανοίξια του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στη Σύρο

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκαν σήμερα το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β', τα Θυρανοίξια του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, κάτωθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μεγαλοπρεπούς εορτασμού της 79ης επετείου (25 Μαΐου 1936 – 25 Μαΐου 2015) από την εύρεση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά επώνυμων και ανώνυμων ενοριτών, οι οποίοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Δωροθέου, είτε προμηθεύοντάς το με ιερά σκεύη, είτε χορηγώντας διάφορα οικοδομικά υλικά, είτε με προσωπική εργασία. “Μέσα από τη γεναιόδωρη αυτή προσφορά, αποδεικνύεται ότι η πίστη του λαού μας παραμένει πάντοτε ζωντανή, άτρωτη από τις καταιγίδες της εποχής, που γκρεμίζουν ιδέες, αξίες και πρότυπα” σημείωσε ο π. Βενέδικτος, προσθέτοντας ότι η τοπική εκκλησία της Σύρου τιμά τον Άγιο Δωρόθεο εδώ και 50 χρόνια, ευχόμενη στον Επίσκοπό της, τόσο στον μακαριστό Δωρόθεο Στέκα, όσο και στον διάδοχό του, τον Σεβαμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' υγεία και καλή διακονία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, Εκπρόσωποι του Δήμου, της εκπαίδευσης, της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας.

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.