Το Άγιο Πνεύμα σύμμαχος και παρηγοριά των μαθητών του Ιησού στο Θείο Έργο τους

Το μήνυμα της τελευταίας συνάντησης των μαθητών με τον Ιησού Χριστό, όπου τους ανακοινώνει το Θείο Έργο, που πρόκειται να ααλάβουν, κατά την Πεντηκοστή, αναλύει στη σημερινή του επικοινωνία με τους πιστούς ο πατέρας Γιάννης Μαραγκός.

"Ο Ιησούς, για τελευταία φορά, απευθύνεται στους μαθητές Του και προσπαθεί να τους στηρίξει. Τους λέει, λοιπόν: «Πολλά έχω ακόμη να σας πω, αλλά δεν μπορείτε τώρα να τα σηκώσετε, λόγω του μεγάλου βάρους τους». Καταλαβαίνει, ότι ακόμη οι μαθητές Του, είναι αρκετά αβέβαιοι σε αυτό που πιστεύουν. Τους μιλά, ακόμα και για τις αναπόφευκτες συνέπειες του να Τον ακολουθούν, να Τον πιστεύουν και να μοιράζονται τη ζωή τους μαζί Του. Τους λέει ότι τους περιμένουν ο διωγμός και η καταφρόνια, σαν να τους λέει, ότι «ό,τι έπαθα Εγώ, θα το πάθετε κι εσείς»".

Στο έργο τους, ωστόσο, θα έχουν σύμμαχο το Άγιο Πνεύμα. Όπως αναφέρει ο π. Γιάννης, "Τους βεβαιώνει ότι δεν θα μείνουν και μόνοι, αλλά κάποιος άλλος θα έρθει και θα τους στηρίξει αυτές τις ώρες της οδύνης. Να τους δώσει παρηγοριά σε αυτό τον αγώνα που θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν. Να είναι συνήγορός τους, στις δύσκολες στιγμές τους. Να είναι η ζωντανή τους ελπίδα.".