Με επισημότητα ο εορτασμός της Αγίας Δωρεάς

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η Αγία Δωρεά στη Σύρο, με το πλήρωμα των πιστών της Καθολικής Εκκλησίας να μεταβαίνει στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη και να μετέχει στην τέλεση του Αρχιερατικού συλλείτουργου που προηγήθηκε της λιτανείας.

Στον καθιερωμένο εορτασμό μετείχε ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και τέως Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης καθώς επίσης και ο σημερινός Επίσκοπος των Καθολικών στη Σύρο, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, π. Γιάννης Μαραγκός, αλλά και εκπρόσωποι του καθολικού κλήρου του νησιού, πλήθος πιστών αλλά και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αρχής, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη.

Η καθιερωμένη εορτή της χριστιανικής παράδοσης της Καθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο της οποίας εξυμνείται το μεγάλο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, η προσφορά του πανάχραντου σώματος και αίματός του, έτυχε ιδιαίτερης θρησκευτικής ευλάβειας και κατά τη διάρκεια της λιτανείας που ακολούθησε, με την περιφορά της Αγίας Δωρεάς να φωτίζει τις οδούς του ιστορικού κέντρου και συγκεκριμένα τις οδούς Καλομενοπούλου, Σουρή, Ερμού, Πρωτοπαπαδάκη και Ευαγγελίστριας, στην οποία συμμετείχε με ιδιαίτερη ευλάβεια το πλήρωμα των πιστών.

Αποσπάσματα του εορτασμού της Αγίας Δωρεάς προβάλλονται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Ετικέτες: