Επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’ στον αν. υπουργό Ναυτιλίας, σχετικά με την ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση

«Να εξασφαλιστεί η συγκοινωνία των κατοίκων των Κυκλάδων»

  • Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2015 - 06:20

Ακόμη μια «φωνή» προστίθεται στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις κατοίκων, φορέων και αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων, οι οποίες ζητούν την αποκατάσταση της ενδοκυκλαδικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεδομένου, ότι το πλοίο «Άρτεμις» έπαυσε πλέον τα δρομολόγιά του.

Υπενθυμίζεται, ότι το «Άρτεμις» είχε τοποθετηθεί προσωρινά στην ενδοκυκλαδική γραμμή, ώστε να καλύψει το κενό, που δημιουργήθηκε, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων του πλοίου «Aqua Spirit» της εταιρείας ΝΕΛ, η οποία εξαιτίας των γνωστών, πλέον, οικονομικών προβλημάτων της, δεν δύναται να αποκαταστήσει τη βλάβη του πλοίου.

Συνηγορώντας με τις εκκλήσεις του συνόλου των Κυκλαδιτών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’, με επιστολή του, προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ζητά την επαναφορά του πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, ώστε, όπως τονίζει, να αποκατασταθεί η συγκοινωνία με το διοικητικό κέντρο της Ερμούπολης, αλλά και να διαφυλαχθεί η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή του Μητροπολίτη αναφέρει:

«Εν συνεχεία της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 657/11.3.2015 επιστολής μας, με την οποία σας εκθέταμε την επικρατούσα δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η οποία πλήττει την κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιωτών μας, αφού σας ευχαριστήσουμε για τη δοθείσα προσωρινή λύση του προβλήματος, με τη δρομολόγηση του πλοίου «Άρτεμις» το οποίο, όπως γνωρίζετε διέκοψε πλέον τα δρομολόγιά του, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον τουρισμό και την οικονομία των νησιών μας, με το παρόν απευθυνόμεθα και πάλι στην εγνωσμένη αποτελεσματικότητά σας και συνηγορούντες με τα ήδη προς υμάς αποσταλλέντα αιτήματα και υπομνήματα των τοπικών φορέων, παρακαλούμε μέσα στο πλαίσιο των υπαρχουσών δυνατοτήτων, να μεριμνήσετε, ώστε να επανέλθει στην εκτέλεση των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων το «Άρτεμις», ένα πλοίο κατά πάντα αξιόπλοο, ως και το «Aqua Spirit», προκειμένου να εξασφαλιστεί η συγκοινωνία και ενδοεπικοινωνία των κατοίκων των Κυκλάδων και με το διοικητικό τους κέντρο, την Ερμούπολη και να ενισχυθεί η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, κάτι που αποτελεί για όλους μας το μέγα ζητούμενο.»

Ετικέτες: