Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Ο Προφήτης Ηλίας ήταν όλος φωτιά”

  • Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2015 - 11:33

Το διαδικτυακό ραντεβού της με τους πιστούς ανανεώνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου μέσω της υπεύθυνης του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρας Φετουρή, με αφορμή τον σημαντικό εορτασμό του Προφήτη Ηλία.

“Τι σημαίνει Προφήτης; Είναι εκείνος που βλέπει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν να τα δουν. Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε για πολλούς Προφήτες, γνωστούς και άγνωστους. Όσα είπαν είναι όλα καταχωρημένα μέσα στο βιβλίο της Αγίας Γραφής της Παλαιάς Διαθήκης. Βέβαια, δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν διαβάζουμε ούτε την Παλαιά, ούτε την Καινή Διαθήκη και γι αυτό δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο Θεός, πώς εργάζεται και πώς ο ίδιος μιλάει με τους ανθρώπους. Με ποιους ανθρώπους; Με εκείνους που πραγματικά τον πιστεύουν.

Σήμερα εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για τον Προφήτη Ηλία. Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να μην υφίσταται ένας ναός είτε μικρός, είτε μεγάλος στο όνομά του. Κι αυτός ο ναός είναι πάντοτε στο πιο ψηλό μέρος της Περιφέρειας. Είναι ο Άη Λιας μας. Έτσι ακριβώς τον αποκαλούν όλοι οι πιστοί άνθρωποι. Για να μιλήσουμε γι αυτόν τον Προφήτη είναι ανάγκη να ανοίξουμε την Αγία Γραφή, να ανοίξουμε δηλαδή την Παλαιά Διαθήκη. (...)”.