Ανακήρυξη του Μακαριωτάτου σε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων των Λεοντείων Λυκείων Πατησίων και Ν. Σμύρνης

Τιμή στον δάσκαλο... Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄

Παρών στην εκδήλωση ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄
  • Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10

Παρουσία πλήθους επισήμων από τον χώρο της Ορθόδοξης αλλά και της Καθολικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της κυβέρνησης καθώς επίσης μελών και φίλων των Λεοντείων Λυκείων, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων των Λεοντείων Λυκείων Πατησίων και Ν. Σμύρνης, ο Μακαριώτατος Αρχιερπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος Β΄.

Στη σπουδαία εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του Μακαριωτάτου καθώς ο ίδιος υπήρξε καθηγητής του Λεόντειου Λυκείου Ν. Σμύρνης παρευρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, η οποία και έλαβε χώρα προχθές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Με κάθε επισημότητα η αναγνώριση του έργου του Αρχιεπισκόπου

Στην εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε από την χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, που τραγούδησε υπό τη διεύθυνση του απόφοιτου της σχολής, συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄ ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων και του απονεμήθηκε ο χρυσός Σταυρός τιμής και ευποιίας, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μίλησε με συγκινητικά λόγια για το έργο του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου Β' ως Μητροπολίτη Θηβών.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, η εκδήλωση επελέγη με θαυμάσια ομιλία του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου Β' , ο οποίος ανακάλεσε στη μνήμη του την πορεία του ως Καθηγητή στο Λεόντειο Λύκειο, τη συνεργασία με τους Καθηγητές και την επικοινωνία του με τους μαθητές, καθώς και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Παιδεία. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι, “...Σήμερα, μπορεί να είναι συζητήσιμο το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά είναι επικίνδυνο να μιλάμε για κατάργησή του...” και προσέφερε για τη Βιβλιοθήκη του σχολείου το έργο του “Χριστιανική Βοιωτία” καθώς και αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, που εξέδωσε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. Σημειώνεται πως, η χορωδία του Λεοντείου Λυκείου έκλεισε την εκδήλωση με θρησκευτικούς ύμνους και τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου Β'.

Πέραν του κκ Δωροθέου Β΄, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, του Επισκόπου της εν Αθήναις ΡΚαθολικής Εκκλησίας κ. Σεβαστιανού και των πρώην Επισκόπου κ.Νικολάου, του εκπροσώπου του Βατικανού στην Ελλάδα, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμένου, Βουλευτών, εκπροσώπων Κομμάτων, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διευθύντριας του Βυζαντινού Μουσείου κ. Αικατ. Δελλαπόρτα, του Διευθυντού του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.Αλέξανδρου Κατσιάρα, του Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού, Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΡΚαθολικής Εκκλησίας,Μελών του Τάγματος των Μαριανών Αδελφών, Αποφοίτων των Λεοντείων Λυκείων και πλήθους κόσμου.