Πρεμιέρα για την νέα παραγωγή της "Κοινής Γνώμης"

Δελτίο ειδήσεων της Ι. Μητροπόλεως Σύρου με την Ειρήνη Ξαγοράρη

  • Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2015 - 15:10

Οι κυριότερες ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και το πλούσιο αρχιερατικό έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’ σε όλα τα νησιά της Μητρόπολης, θα μεταδίδονται κάθε εβδομάδα μέσα από το “web tv” της Κοινής Γνώμης».

Παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων είναι η εθελόντρια και ραδιοφωνική παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Ειρήνη Ξαγοράρη.

Τόσο οι ειδήσεις και το φωτογραφικό υλικό που τις συνοδεύει αντλούνται από την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Μεταξύ άλλων, στην πρώτη εκπομπή οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή "Περίσταση" Κατερίνης, όπου συνιερούργησε επί τη εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. Κατά την κήρυξη του Θείου Λόγου, κατά παράκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας για την τιμή και την ευλάβεια προς τα τίμια Λείψανα των Αγίων, ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τον συνεχάρη για το υπ' αυτού επιτελούμενο ποιμαντικό έργο, αλλά και για την αγάπη και τη στοργή, με την οποία περιβάλλει τον ασθενούντα προκάτοχό του Σεβασμιώτατο κ. Αγαθόνικο. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα Θυρανοίξια του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Προφήτου και Πατρός Ιωάννου του Προδρόμου Ζαχαρία, κάτωθεν του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής, στην περιοχή Μάννα της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας και την παρουσία πολλών Συρίων προσκυνητών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε για τον Προφήτη Ζαχαρία, τονίζοντας την υπακοή του στο θέλημα του Θεού, προέτρεψε τους παρισταμένους πιστούς να τον μιμηθούν, με εσωτερικό φρόνημα ταπείνωσης, και συνεχάρη την φιλευσεβή οικογένεια των κτητόρων.

Πανδήμμως οι Σερίφιοι ετίμησαν τη Σύναξη των Αρχαγγέλων, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, Πολιούχου της νήσου Σερίφου και των απανταχού Σεριφίων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εχθές εχοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό και σημερα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Μακάριο, τον οποίο και εχειροθέτησε Πνευματικό, προ του πέρατος της Θειας Λειτουργίας και τους Εφημερίους, Αρχιμ. Δανιήλ και Πρωτοπρ. Ιάκωβο.

Mε την  ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, ετελέσθη την 7η Νοεμβρίου 2015 και το πρωί της 8ης Νοεμβρίου στον Ενοριακό Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών, στην πόλη της Ιεράς Νήσου Τήνου, ο Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Ταξιαρχών.

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Δωροθέου Β’ εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης, με την τέλεση του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, όπου τεθησαύρηται σε περίτεχνη λειψανοθήκη απότμημα εκ των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου το οποίο προσέφερε στις 30 Ιανουαρίου 2011 στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο Β’ ο Σεβ. Ύδρας κ. Εφραίμ.