Δελτίο ειδήσεων της Ι. Μητροπόλεως Σύρου (29/11 - 4/12)

  • Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2015 - 11:33

Πλήρη ενημέρωση για τη δράση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τόσο στα νησιά της Μητροπόλεως, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρέχει για μία ακόμη εβδομάδα το Δελτίο Ειδήσεων με την Ειρήνη Ξαγοράρη.

Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου σχετικά με το πρόγραμμα του πανηγυρικού εορτασμού του Πολιούχου της Σύρου, Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγὶου Ανδρέα, στην περιοχή "Βροντάδος" Ερμουπόλεως και μίλησε για το έργο του αποστόλου, που πρέπει να αναλαμβάνει κάθε πιστός, ιδιαίτερα σὴμερα, που επιχειρείται η αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας.

Ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών Σύρου και ο Κυβερνήτης του Υδρογραφικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού "ΣΤΡΑΒΩΝ", το οποίο είναι ελλιθμενισμένο στο λιμάνι της Ερμούπολης από ημέρες, σε διατεταγμένη υπηρεσία, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως.

Στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλαρέτου, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', μετά το πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , ως Πρόεδρος του ΔΣ του "ΑΡΤΕΜΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ", επέδωσε τις ετήσιες Υποτροφίες σε  12 φοιτητές και σπουδαστὲς της Σύρου, οι οποίοι φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των Αθηνών, του Πειραιώς, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και των Πατρών.

Εν πλω προς Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'  συναντήθηκε με την ομάδα Βόλεϊ της Σύρου,η οποία κατεθύνεται προ Φιλανδία, προκειμένου να παίξει με τη Φιλανδική Ομάδα "SASTA MALA", και ευχήθηκε στα μέλη της καλή επιτυχία.

Με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στην Πλάκα, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. Πρόδρομου Σκορδαρά, και Κληρικών από άλλες περιοχές της Αθήνας και την παρουσία πλήθους πιστών και ευσεβών προσκυνητών.