Χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας

  • Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, 2015 - 14:35
  • /   Eνημέρωση: 28 Δεκ. 2015 - 7:34
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Επιταγή των 1.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα παρέλαβε από τα χέρια της διοργανώτριας του 4ου Χριστουγεννιάτικου και Φιλανθρωπικού Bazaar, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δωρόθεος Β’.

Πλαισιωμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, το έργο του οποίου υποστηρίχθηκε από το bazaar με το αντίστοιχο ποσό των 1.000 ευρώ, η κ. Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολύτιμη στήριξή του τόσο στην οργάνωση όσο και στον εμπλουτισμό του παζαριού με προϊόντα ένδυσης από καταστήματα της Αθήνας. Αναφερόμενη στην ανταπόκριση της συριανής κοινωνίας, δεν έκρυψε ότι, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας, τα έσοδα από τις πωλήσεις ήταν αισθητά μειωμένα από τις προηγούμενες χρονιές. Σημείωσε, ωστόσο, ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ το οποίο δόθηκε εξ’ ημισείας στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων.

Καρποί μιας ευλογημένης παράδοσης

Αφού απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Νικολοπούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου σημείωσε πως «τέτοιες χειρονομίες αγάπης είναι καρποί μιας παράδοσης που έχει η ευλογημένη πόλη μας και η Σύρα μας». Ανακοίνωσε μάλιστα πως, η Ιερά Μητρόπολη πρόκειται να φιλοξενήσει επί επτά μήνες στον ξενώνα της έναν επιστήμονα, ο οποίος κάνει διδακτορική διατριβή στο φιλανθρωπικό έργο της Σύρου τον 17ο και τον 18ο αιώνα. «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλούς καρπούς από όλη αυτή την ιστορική αναδίφηση και θα αναδειχτεί ο καρπός ενός παρελθόντος που οι πρόγονοί μας τον ζύμωσαν εκτός των άλλων με την αγάπη, τη φροντίδα και την έγνοια για τον συνάνθρωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεάρεστου φιλανθρωπικού έργου τόσο των κοινωνικών φορέων του νησιού, όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως, διαβεβαιώνοντας πως τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τον ετήσιο Έρανο Αγάπης και Φιλαλληλίας αξιοποιούνται με σεβασμό και αγάπη για την υποστήριξη συνανθρώπων μας.

"Μη διστάζουμε να ενισχύουμε το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας"

«Ακόμη και το ένα ευρώ, μπορεί να μεταμορφώνεται σε μια ιατρική εξέταση για έναν συμπολίτη μας, για φαγητό μίας εβδομάδας, για να μη διακοπεί το ρεύμα ή για να πληρωθεί ένα ενοίκιο. Το ένα μόνο του δεν έχει αξία, όμως προστιθέμενο στα άλλα αποκτά την ίδια αξία που έχουν και τα πολλά» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας «αυτή είναι η παράκλησή μου, να μη διστάζουμε ή να μην τσιγκουνευόμαστε να ανταποκριθούμε στους ιερείς ή στους συνεργάτες της Μητρόπολης που έρχονται να μας ζητήσουν να αγοράσουμε ένα κουπόνι».

Τέλος, ο κ. Δωρόθεος παρέδωσε την έτερη επιταγή των 1.000 ευρώ στην πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων Λίτσα Μπάιλα, ευχόμενος ο Σύλλογος να συνεχίσει το αξιόλογο έργο του.

Σημειώνεται ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος παρέλαβε επίσης οχτώ δωροεπιταγές από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου για δύο σούπερ μάρκετ της πόλης, οι οποίες θα διατεθούν σε οικογένειες που τις έχουν ανάγκη.