Καλωσόρισμα του νέου έτους στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και τέλεση Δοξολογίας

  • Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου, 2016 - 13:57

Με ευχές υπέρ της πατρίδας, της ειρήνης και των πολιτών διάνθισε το σύντομο χαιρετισμό του προς τους πιστούς το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ κατόπιν της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας αλλά και της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του βουλευτή Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού καθώς και αιρετών προσώπων αλλά κι εκπροσώπων φορέων, Συλλόγων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κκ.Δωρόθεος Β΄ευλόγησε κι έκοψε την Αγιοβασιλιάτικη πίτα του πολιούχου ναού της Σύρου, απευθύνοντας θερμούς λόγους προς το σύνολο των πιστών της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου αλλά και τους ιερείς που επιτελούν συνετά το έργο τους στα δώδεκα νησιά της Μητρόπολης.

Το μεσημέρι, στην αίθουσα του Θρόνου, στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , παρουσία όλων των Εφημερίων της Σύρου, μελών των οικογενειών τους και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε πρός όλους τους Ιερείς που διακονούν τα ιερά Θυσιαστήρια των 12 νησιών να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Επιπλέον, ευχαρίστησε τα μοναχικά Τάγματα, γιατί διατηρούν τις Μονές σε αρίστη κατάσταση και τις έχουν καταστήσει λιμάνια ψυχών, όπου αναπαύονται κουρασμένες ψυχές ανθρώπων, όχι μόνο από τα νησιά, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ευχήθηκε προς όλους τους συνεργούς της διακονίας του στο γεώργιο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Προϊστάμενο και τους εργαζόμενους των Γραφείων και όσους εργάζονται σε όλα τα ιδρύματα, τα φιλανθρωπικά καταστήματα και τα έργα ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αφού αναφέρθηκε στο επιτελεσθέν κατά το 2015 κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο στηρίζουν ακόμα και μέχρι σήμερα ευεργέτες, επώνυμοι και ανώνυμοι, τους οποίους και ευγνωμόνως ευχαρίστησε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ευεργετική και φιλανθρωπική προσφορά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, και ζήτησε τις προσευχές όλων για τη στήριξη της Αρχιερατικής Διακονίας του.