Χειροτονία του π. Νικολάου Γαβαλά στον Ι.Ναό Αναστάσεως Ερμούπολεως

  • Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2016 - 07:10

Με περίσσεια χαρά και συγκίνηση και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στον ιστορικό λόφο του Βροντάδου στην Ερμούπολη η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του εκεί υπηρετούντος Διακόνου Νικολάου Γαβαλά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο του νησιού,

Στον ναό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός,μέλη της δημοτικής αρχής, ο Υποδιοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και συνεργάτες του ποιμαντικού έργου της Ενορίας, οι οποίοι με κάθε τρόπο εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους.

Ο προς Χειροτονίαν, κατά την προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ευθύνη του ιερέως και έναντι του Θεού και έναντι των ανθρώπων, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Φιλάρετο Γεροντάρη, για όσα του προσέφερε κατά την πενταετή εγκαταβίωσή του στη Μονή, ζητώντας συγνώμη, για όσα τυχόν τον παρεπίκρανε, και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά, για τη στήριξη και την προς το πρόσωπό του συμπαράσταση, την οικογένειά του και τον Σεβασμιὼτατο κ. Δωρόθεο Β`.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , αφού είπε ότι σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ευαγγελίζεται  μία χαρά για το Ναό της Αναστάσεως, με τη χειροτονία ενός νέου Πρεσβυτέρου και τη στρατολόγησή του στη μεγάλη πανστρατιά των Ιερέων της Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην πολυετή διακονία του Αιδεσιμολ. Αντωνίου Χαλά στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στην ευγνωμοσύνη, που πρέπει να του οφείλει ο προς χειροτονίαν, καθώς ο ίδιος εζήτησε να τον έχει συνεφημέριο και συνοδοιπόρο και του υπέμνησε να μη παραπικράνει ποτέ τον ευεργέτη του. Τον κάλεσε ωσαύτως, να είναι πράος και ειρηνικός με τους ανθρώπους, προκειμένου και γη να κληρονομήσει και ουρανό να απολαύσει.