Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στους ναούς της Σύρου

  • Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2016 - 17:52

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, στο Γηροκομείο της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως και στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή "Πέτρα" ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε διαδοχικά την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χειροθέτησε τους νέους Βασταγαρίους, οι οποίοι φέρουν επί των ώμων τους τα ιερά Κουβούκλια του Επιταφίου των Ενοριών της Σύρου, κατά τη λιτάνευσή τους το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής και στους οποίους προσέφερε τον διακριτικό της διακονίας τους Σταυρό, που έχει καθιερώσει η Ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια, τέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας, όπου, μεταξύ των εκκλησιασθέντων, παρίσταντο ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σε όλες τις Ενορίες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε στους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους διακονητές και τον πιστό λαό, και ομίλησε με μία θεολογική προσέγγιση για τα γεγονότα της προδοσίας, της υπερφυούς προσευχής και της παραδόσεως του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας