Ουρανού κατάνυξη

Με αισιοδοξία και αγάπη γέμισαν οι ψυχές όσων συνέρρευσαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις εκκλησίες για να ακούσουν και να μεταδώσουν με τη σειρά τους το Αναστάσιμο μήνυμα της χαράς και της ελπίδας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τα προαύλια των Ιερών Ναών της Σύρου, η οποία ξεχώρισε και φέτος για τη μεγαλοπρέπεια, την κατάνυξη και την εκκλησιαστική τάξη των Ακολουθιών που τελέστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κάτοικοι και επισκέπτες άναψαν το κερί τους και γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου με τη βεβαιότητα τόσο της προσωπικής, όσο και της Εθνικής Ανάστασής μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, εκπροσώπων της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του λιμενικού σώματος, αλλά και πολλών πιστών.

Μετά το άγγελμα του «Χριστός Ανέστη», οι εφημέριοι του Ναού μοίρασαν στους παρευρισκόμενους το καθιερωμένο «κόκκινο αυγό», ευχόμενοι σε όλους «Καλό Πάσχα», με υγεία και χαρά.

Το ίδιο κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα και στον Ιερό Ναό Παναγίτσας στα Χρούσσα όπου, η Ακολουθία τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο και εφημέριο της εκκλησίας π. Φλαβιανό Αλμπέσκου.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων των Ενοριών της Σύρου.