Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία

Πάσχα: Το τελευταίο σύνορο, η Ανάσταση

  • Κυριακή, 1 Μαΐου, 2016 - 12:46

Τα πλούσια μηνύματα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, του Πάσχα, προς όλους τους πιστούς, μεταφέρει ο π. Γιάννης Μαραγκός μέσω της σημερινής διαδικτυακής παρουσίας του, απευθύνοντας παράλληλα τις ευχές της Καθολικής Εκκλησίας μετά και από τον εορτασμό της Ανάστασης.

“Η σιωπή του Μεγάλου Σαββάτου μας μαθαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμη και μπροστά σε εκείνα τα πράγματα που μας φαίνονται ότι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας προμηνύουν το τέλος, τί πράγματι θα συμβεί.

Οι γυναίκες βρήκαν την πέτρα που έκλεινε την πόρτα της εισόδου του μνήματος κυλισμένη. Δεν το περίμεναν. Έφτασαν όμως και μπήκαν μέσα στον τάφο. Εκεί κατάλαβαν ότι ο σταυρός δεν ήταν το τέλος και ακόμη κι ο τάφος δεν ήταν το τέλος, αλλά ήταν ένα πέρασμα. Το υποψιάζονταν και πήγαν να το αναγγείλουν για να δουν τί ακριβώς συμβαίνει, ποιό είναι το νόημα του κενού τάφου.

Εμείς εκ των υστέρων ξέρουμε ότι στις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε. Είναι όπως με την κύηση ενός παιδιού. Αυτό που άρχισε πριν εννέα μήνες δεν τελειώνει με την εισαγωγή στην αίθουσα τοκετού της εγκύου, αλλά με την έξοδό της από την κλινική έχοντας στην αγκαλιά το παιδί της. Ταλαιπωρημένη ναι, ευτυχισμένη όμως.

Έτσι κι ο Χριστός, μπροστά στον Ιησού Χριστό, όσο και μπροστά στην ιστορία της καθημερινότητάς του, μπορεί να είναι ταλαιπωρημένος, να είναι απηυδισμένος, αλλά πάντοτε πρέπει να είναι σε αναμονή. Πάντοτε πρέπει να αντιλαμβάνεται αυτήν την ευκαιρία που του δίνεται, ότι είναι η δική του ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία που θα συναντήσει τον Θεό μέσα στην ιστορία του και θα βαδίσει μαζί του προς την τελική σωτηρία του. Για κάθε χριστιανό η γιορτή του Πάσχα είναι η γιορτή του τελευταίου συνόρου της Ανάστασης”.

Ακολουθεί το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη.