Στην Τήνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β'

  • Δευτέρα, 6 Ιουνίου, 2016 - 13:11

Με το πλοίο «HELLENIC HIGHSPEED» της Εταιρείας «HELLENIC SEAWAYS» ταξίδεψε, με προορισμό την Ιερά Νήσο Τήνο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β', συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Πλοίαρχος capt. Γεώργιος Δήμου με σύσσωμο το πλήρωμα, ενώ στους ιστούς του πλοίου ανέμιζαν οι σημαίες Β καθώς και η Βυζαντινή.

Σε σύντομη τελετή στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας προσφέρθηκε, από τον Διευθυντή της ΗΕLLENIC SEAWAYS κ. Μανόλη Νιώτη, τιμητική πλακέτα της Εταιρίας.

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος μετέβη στο ιερό νησί της Τήνος επ’ ευκαιρία των σεπτών ονοματηρίων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, απηύθυνε Πατρικές ευχές και ευλογίες στους σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων του Λιμενικού Σώματος για τη ζωή τους, την πορεία και τα σταδιοδρομία τους.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε στο Προσκύνημα το Μυστήριο του Βαπτίσματος παιδιού φιλικής του οικογενείας, διαπρεπούς επιχειρηματία. Τον όλο συντονισμό, τόσο για το ταξίδι- αστραπή του Αρχιεπισκόπου στην Τήνο για την τέλεση του Μυστήριο του Βαπτίσματος, αλλά και για το προσκυνηματικό ταξίδι των απουδαστών της Σχολής Δοκίμων, είχε, όπως πάντα, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου πατήρ Γεώργιος Φανερός.