Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

Η Εορτή της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου

  • Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2016 - 11:19

Αυτή την εβδομάδα η Καθολική Εκκλησία εορτάζει τη μεγάλη Δωρεά που ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ έκανε στους μαθητές του, το δώρο της ίδιας της ζωής του, μιας ζωής που μεταλαμπαδεύεται σε εμάς και μας κάνει μέτοχους σε αυτή.  

Ως εξωτερίκευση αυτών των γεγονότων μας άφησε το σημείο του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο εκφράζεται με το ψωμί και το κρασί.

Όπως υπογραμμίζει ο π. Γιάννης Μαραγκός, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας υποδηλώνει την ένταξή μας σε μια νέα ζωή που πρέπει να γίνει πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας. Η περιφορά της Αγίας Δωρεάς στις οδούς της Ερμούπολης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20:00, μετά το πέρας του του Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Η λιτανεία αποτελεί την έκφραση ενός βιώματος πίστης. Μέσω αυτής, εκφράζουμε τη χαρά μας, γιατί αυτό που πιστεύουμε μας άλλαξε τη ζωή και δίνουμε μαρτυρία σε αυτούς που συναντάμε στο δρόμο μας ότι αξίζουν κι αυτοί να δοκιμάσουν αυτή τη νέα εμπειρία, που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Στη μεγάλη Ευχαριστηριακή προσευχή κάνουμε ανάμνηση του Ιησού που τόσο πολύ αγάπησε τους φίλους του που δε δίστασε να δώσει τη ζωή του για αυτούς. Ωστόσο, ο Χριστός έδωσε τη ζωή του ακόμα και σε εκείνους που τον απορρίπτουν. Πλησιάζουμε στη Θεία ευχαριστία, εκπληρώνοντας την επιθυμία του Ιησού Χριστού, κάντε αυτό σε ανάμνησή μου. Το σημείο του ψωμιού που μας κρατά στη ζωή και του κρασιού που ευφραίνει την καρδιά του ανθρώπου δηλώνουν ότι οι μαθητές του  Χριστού δεν επιδιώκουν μία πλουσιοπάροχη ζωή, αλλά επιδιώκουν την ουσία που γεμίζει τη ζωή τους, που της δίνει περιεχόμενο και που αφαιρεί κάθε εφήμερο.