Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Ο άνθρωπος έχει κληθεί να υπερβεί τον εαυτό του”

  • Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2016 - 23:16

Με φωτεινό οδηγό τον σωστικό λόγο του Θεού καλείται ο άνθρωπος να βαδίσει στον πνευματικό δρόμο προκειμένου να γνωρίσει τον εαυτό του, να τον υπερβεί και να κατακτήσει τον ύψιστο στόχο, δηλαδή, να μοιάσει στον Θεό.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων, στη μεστή διαδικτυακή τοποθέτησή της η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή, στο πλαίσιο των Μηνυμάτων Πίστεως που απευθύνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου σε εβδομαδιαία βάση μέσα από το web tv της “Κοινής Γνώμης”.

“Ο σωστικός λόγος του Θεού μέσα από αναφορές της Αγίας Γραφής είναι στήριγμα σε όλους τους ανθρώπους” σημειώνει η ίδια, τονίζοντας παρακάτω πως, “Αυτός ο λόγος κάνει τον άνθρωπο πνευματικό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει και τα άσχημα και τα καλά της ζωής. Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και πιο μεγάλο από το να μπορείς να προχωράς σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος λέγεται δρόμος της αγάπης; (...) Θα ρωτήσετε, “Είναι εύκολος αυτός ο δρόμος;”, Όχι δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολος. Είναι εύκολο να μπορείς να περπατάς στα “ίχνη” του Χριστού; Όχι βέβαια! (...)

Ο δρόμος αυτός γίνεται πιο δύσκολος ακόμη μέσα σε αυτήν την εποχή και σε κάθε εποχή αναλόγως των γεγονότων, επειδή οι δυνάμεις του κακού όπως η σαρκολατρεία, η απιστία, η ασέβεια μηδενίζουν ό,τι ωραίο. Γίνονται μεγάλα εμπόδια για εμένα που θέλω να κάνω τα αντίθετα. Για εμένα που θέλω να δώσω “τροφή” στην ψυχή μου. Και όταν η ψυχή μου είναι καλά, τότε είναι όλο μου το σώμα καλά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο άνθρωπος έχει κληθεί από τον Θεό, όχι μόνο να υπερβεί τον εαυτό του, όχι να φτάσει και να ζει τη ζωή των αγγέλων, να κάνει ακόμη κάτι πιο μεγάλο, πιο ωραίο. Τί είναι αυτό; Να ζει σαν Θεός”.