Υποδοχή του νέου έτους στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου με την τέλεση της πρώτης Δοξολογίας για το 2017

"Να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή για να γινόμαστε καλύτεροι"

Την αυγή του νέου έτους υποδέχθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία με την καθιερωμένη τέλεση της Δοξολογίας, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, της Αυτοδιοίκησης και των φορέων ο κκ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε εγκάρδιες και πατρικές ευχές για το νέο έτος, προσφέροντας ακολούθως συμβολικά δώρα και γούρια προς το σύνολο των παρευρισκομένων πολιτών.

Ειδικότερα, ο κκ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε τα ακόλουθα: “O ερχομός του Χριστού που άλλαξε και ανέτρεψε τα πάντα, ευλόγησε κι εξαγίασε και τον χρόνο δίνοντάς του εσχατολογική διάσταση και μοναδική αξία για τον άνθρωπο αφού τον φέρνει πιο κοντά στον Θεό. Ο Μέγας Βασίλειος, τη μνήμη του οποίου εορτάζουμε σήμερα, υποστηρίζει ότι ο χρόνος κυλά σαν ορμητικό ποτάμι και τονίζει ότι ο άνθρωπος πρέπει να σταθεί με σθένος μέσα στον χρόνο, να ελέγξει τη ροή του και να την αξιοποιήσει υπεραμυνόμενος κάθε πνευματικής ευκαιρίας. Κατά την Εκκλησία μας, ο χρόνος είναι διδάσκαλος, σύμβουλος, κριτής, δικαστής, εισιτήριο προς την αιωνιότητα, αγαθό πολυτιμότατο, αλλά συνάμα αναντικατάσταστο. Γι αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή του χρόνου που η αγάπη του Κυρίου μας προσφέρει για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, ώστε η κοινωνία μας να γίνει ομορφότερη και να φύγει επιτέλους το μαύρο σύννεφο του φόβου και της αγωνίας, της απελπισίας και της απογοήτευσης που καλύπτει τον γαλάζιο ουρανό της πατρίδας μας και καταπιέζει την ψυχή μας. Το 2017 πατρικά εύχομαι προς όλους, ας μας φέρει περισσότερη αγάπη και λιγότερη αδικία. Περισσότερη αλληλεγγύη και λιγότερο εγωισμό. Περισσότερο χαμόγελο και λιγότερο δάκρυ. Περισσότερη πίστη και λιγότερη απελπισία. Καλή κι ευλογημένη χρονιά με υγεία και κάθε ευλογία Θεού σας εύχομαι”.

Κατόπιν των ευχών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, εξίσου θερμά λόγια για το νέο έτος εξέφρασε και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου.

“Αγαπητοί μου, με τη χάρη του Θεού ανέτειλε για εμάς ένα νέο σωτήριο έτος, το 2017. Εύχομαι λοιπόν, σε όλους μας να επικρατήσει στις σχέσεις μας, στην καθημερινή μας ζωή περισσότερο η αγάπη, η κατανόηση και λιγότερο η λύπη. Έτσι νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε το 2017 καλύτερο για τον καθένα από εμάς”.