Παρά την κακοκαιρία, με λαμπρότητα, ενώπιον πλήθους πιστών, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στη Σύρο

Ευλογημένα νερά, καλές θάλασσες

Με κάθε επισημότητα και κατάνυξη, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, των τοπικών Αρχών, του Δημάρχου Σύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης και σπουδαστών της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, μελών του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, αγήματος των προσκόπων, μελών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου καθώς και δεκάδων πιστών, οι οποίοι, παρά την κακοκαιρία, συνόδευσαν τη λιτανεία και παρακολούθησαν την τελετή.

Προηγήθηκε ο Όρθρος, η Αρχιερατική Λειτουργία και η κατανυκτική τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον Ι.Μ.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία επίσης έδωσαν το παρών αιρετοί και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνέχεια, από τον Ι.Μ.Ν Μεταμορφώσεως, ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο ανθοστόλιστο έφεραν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενοι από μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, αγήματος της Βάσης του Πολεμικού Ναυτικού και αγήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καταλήγοντας στον λιμένα της Ερμούπολης, όπου ανέμεναν εν πλω, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμεναρχείου Σύρου, αλλά και του Νεωρίου, σκάφη του Ν.Ο.Σ., όπως επίσης και αλιευτικά σκάφη, δημιουργώντας μία επιβλητική ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως άμα τη ελεύσει της λιτανείας στο λιμάνι, αφίχθη και το Blue Star Paros, το οποίο και απέδωσε επίσης τιμές.

Από την αποβάθρα του λιμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Νήσων, κ.κ. Δωρόθεος Β’, απηύθυνε χαιρετισμό στους δεκάδες παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλές και γαλήνιες θάλασσες και τέλος ετέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων.

Λιγοστοί άνδρες, αψηφώντας το κρύο και την αγριεμένη από τους ισχυρούς ανέμους θάλασσα, βούτηξαν στο νερό, ενώ το Σταυρό έπιασε ο κ. Ξαγοράρης Γεώργιος, ο οποίος και έλαβε έναν χρυσό σταυρό ως ευλογία. Οι υπόλοιποι γενναίοι «βουτηχτές», έλαβαν αναμνηστικό ασημένιο σταυρό, καθώς και πετσέτες της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Ετικέτες: