Χειροτονία διακόνου στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών στην Ερμούπολη

  • Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2017 - 21:08

Στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Ερμουπόλεως ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε

Την σε Διάκονο χειροτονία του Θεολόγου- Ιατρού κ. Αριστομένους Ματσάγγα, με τον οποίο συνδέεται από τα φοιτητικά τους χρόνια, τέλεσε το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Ερμούπολης.

Στη Χειροτονία παρευρέθηκαν ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος, ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής κ. Τζιράκης, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης  Γιώργος Μαραγκός, η επί τιμής Νομάρχης και Περιφερειάρχης Έφη Μυτώση, η πρόεδρος της Ενώσεως Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων Γιάννης Χαρίτος, ο Πολιτευτής κ. Φόρτωμα, φίλοι και συγγενείς του χειροτονούμενου, καθώς και πιστοί, οι οποίοι συμμετείχαν στη χαρά της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον νέο Κληρικό με λόγους συγκινητικούς και προτρεπτικούς, ενώ ο χειροτονηθείς προτίμησε τη σιωπή, κατά το "σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία", και περιορίστηκε να ευχαριστήσει το Θεό και όσους τον στήριξαν στη ζωή του.