Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

  • Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017 - 06:21

Την σε Διάκονο και κατόπιν Πρεσβύτερο χειροτονία του Θεολόγου – Ιατρού κ Αριστομένους Ματσάγγα τέλεσε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σύρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β.

Οι χειροτονίες τελέστηκαν στους Ιερούς Ναούς των Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Ερμουπόλεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Μάριου Μπέγζου, του Ομότιμου Καθηγητή Νικόλαου Τζιράκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγγενών και φίλων του κ. Ματσάγγα.

Με λόγους συγκινητικούς και προτρεπτικούς προσεφώνησε τον νέο Κληρικό ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ενώ ο χειροτονηθείς προτίμησε τη σιωπή, κατά το "σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία" και περιορίστηκε να ευχαριστήσει το Θεό και όσους τον στήριξαν στη ζωή του.

Την επόμενη ημέρα, τελέστηκε η σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Αριστομένους Ματσάγγα στον ιστορικό Ναό των «Ψαριανών» στην Ερμούπολη,  ο οποίος εγκαινιάσθηκε την ίδια μέρα κατά την οποία ανακηρύχθηκε το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο πνευματικό του Αρτοφόριο διαφυλάσσει την ανά την οικουμένη περίπτυστη εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μοναδικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος προέτρεψε τον χειροτονούμενο να μιμηθεί τη μαρτυρία του Αποστόλου Φιλίππου, προσκαλώντας, με τη βιωτή και την ποιμαντική του δραστηριότητα, τον σύγχρονο άνθρωπο να έρθει στην Εκκλησία και να δει το Σωτήρα, και του ευχήθηκε να διαφυλάξει επάξια την παρακαταθήκη, που του παρέδωσε η Εκκλησία.