Το ναυπηγείο του Νεωρίου επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου

  • Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017 - 12:10

Στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων του "ΝΕΩΡΙΟΥ" Σύρου μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φαβιανό Αλμπέσκου, και τους Διακόνους του, κατόπιν προσκλήσεως των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που εποπτεύουν την επισκευαζόμενη στο Ναυπηγείο Δεξαμενή του ΠΝ, γενόμενος δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης κ. Ιω. Στεφάνου, τον Διοικητή της Ομάδος των Αξιωματικών του ΠΝ κ. Χαντρομαντζίδη Γεώργιο, και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία κ. Μάνθο Ευάγγελο.

Στην αίθουσα Συνδριάσεων της Εταιρείας, όπου προσεφέρθη μικρά δοχή, εγένετο μία συζήτηση για τα θέματα του "ΝΕΩΡΙΟΥ" και εξεφράσθησαν εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου των Εργαζομένων ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για τη "σταθερή", όπως είπαν, στήριξή του στο "ΝΕΩΡΙΟ". Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εδήλωσε ότι, όση σ` αυτόν δύναμις, θα είναι συνοδοιπόρος στις προσπάθειες ανάπτυξης του Ναυπηγείου και, απευθυνόμενος προς το Διοικητή της Ομάδος των Αξιωματικών του ΠΝ, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη Σύρο, τους τόνισε ότι η δεξαμενή του ΠΝ επισκευάζεται σε ένα από τα καλύτερα Ναυπηγεία και αναφέρθηκε με λόγους επαινετικούς στους εργαζομένους και την ποιότητα της εργασίας τους.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συνοδευόμενος από τους ανωτέρω επεσκέφθη τη Δεξαμενή, ευλόγησε ένα έκαστον των εργαζομένων, προσφέροντάς τους ευλογίες, και ευλόγησε τα χειριστήρια.

Ακολούθως, επεσκέφθη επισκευαζόμενο πλοίο Συριανού Πλοιοκτήτη και ευχήθηκε στον Πλοίαρχο και το Πλήρωμά του.

Καθ` όλη τη διάρκεια της επισκέψεώς του Σεβασμιώτάτου κ. Δωροθέου Β' οι γερανοί και τα ρυμουλκά του Ναυπηγείου, με συνεχείς και διαρκείς συριγμούς εξεδήλωναν τη χαρά για την επίσκεψή του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε σε όλους και υποσχέθηκε ότι σε επόμενη επίσκεψή του θα επισκεφθεί και τους χειριστές των γερανών στους χώρους εργασίας τους.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου (imsyrou.gr)