"Μηνύματα Πίστεως" με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Αλλαγή σκέψης και επιθυμιών για το μεγαλείο της σωτηρίας

  • Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2017 - 10:25

Τη ευκαιρία που προσφέρει ο Χριστός στον άνθρωπο να αλλάξει τη σκέψη, τις επιθυμίες του και να υψώσει ένα μεγάλο τείχος στο μίσος, στον εγωισμό και τη ματαιότητά, υπογραμμίζει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, μέσα από τα σημερινά Μηνύματα Πίστεως.

Όπως σημειώνεται, διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα του καινούριου χρόνου και καλούμαστε να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε τη ζωή μας, διώχνοντας το σκοτάδι από την ψυχή μας. Σύμφωνα με την κ. Φετουρή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, ώστε κάθε χρόνο να γεννιέται μέσα στην καρδιά μας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «το θαύμα της ενσάρκωσης του Χριστού πρέπει συνεχώς να το αναζητούμε και να το μελετούμε για να καταλάβουμε για ποιον λόγο ακριβώς κατέβηκε ο Θεός κάτω στη γη». Μόνο τότε, θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας και θα αντιληφθούμε τι του λείπει.

Κρίνει μάλιστα πως «το μεγαλύτερο θαύμα είναι να μπορέσει ο άνθρωπος να συναντήσει τον Χριστό και η συνάντηση αυτή θα γίνει μόνο όταν ανοίξει την Αγία Γραφή και διαβάσει». Τότε θα δει την αποκάλυψη του λόγου του Θεού και αυτό είναι το μεγαλείο της σωτηρίας του. Αυτό χαρίζει στον άνθρωπο τη γνώση και την επίγνωση και του διασφαλίζει τη ζωή.

«Ο κόσμος είναι το πριν, ο Χριστός είναι το μετά. Ο κόσμος είναι η φθορά, η μούχλα. Ο Χριστός είναι η πρόοδος, η χαρά, η ελπίδα. Ο Θεός είναι ο θεμελιωτής της ελευθερίας μας. Έκανε τον άνθρωπο ελεύθερο για να μπορεί να αποφασίζει μόνος του για τη ζωή του και την προσωπικότητά του. Αλλά για να του δώσε την ελευθερία, δεσμεύτηκε ο ίδιος στην αγάπη του για τον άνθρωπο. Δεσμεύτηκε με την ανθρώπινη σάρκα. Γεννήθηκε στο στάβλο και ανέβηκε πάνω στο σταυρό και σταυρώθηκε».

Η ανακαίνιση στην οποία αναφέρεται ο Χριστός δεν είναι μια θεωρία, αλλά σχετίζεται με συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και συγκεκριμένες ενέργειες που έκανε όταν κατέβηκε στη γη. Ο στάβλος όταν γεννήθηκε ο Χριστός ήταν βρώμικος, αλλά μετά τη γέννησή Του έγινε παλάτι. Στάβλος είναι και η καρδιά του ανθρώπου όταν είναι μακριά από τον Θεό και αν συναντηθεί τον Χριστό θα γίνει ένα ολόχρυσο παλάτι, γεμάτο χαρά και ευτυχία.

Η ανακαίνιση σηματοδοτεί την αλλαγή της σκέψης και των επιθυμιών. Ο Χριστός προσφέρει μια πραγματική και ουσιαστική καινούρια νέα ζωή κοντά του. Παύει τον επεκτατισμό του μίσους και υψώνει ένα μεγάλο τείχος για τον ιμπεριαλισμό του εγωισμού. Εξαπλώνει ένα κράτος της αγάπης και αυτό ισοδυναμεί με ένα κράτος του Θεού χωρίς σύνορα.