Κοπή πίτας των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στη Σύρο

Λυχνάρι που φωτίζει και καθοδηγεί τα βήματά μας

  • Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2017 - 06:23

Την πνευματική δύναμη που αντλεί κάθε πιστός μέσα από το λόγο του Θεού υπογράμμισαν  οι υπεύθυνοι των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής της Σύρου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Η εκδήλωση που πλαισιώθηκε από το Κατηχητικό Σχολείο Χρούσσων, τη Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου με κάλαντα και ύμνους και εν συνεχεία από τη χορευτική ομάδα Νέων του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου με παραδοσιακούς χορούς, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Ερμής» παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθους πιστών.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρ. π. Φλαβιανός Αλμπέσκου. Ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε εγκάρδια την ακούραστη κ. Αλεξάνδρα Φετουρή και τους Αρχιμανδρίτες Αλέξανδρο Τσιουχάρη (Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου), Βενέδικτο Φραγκογιάννη (Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου) και Νικόλαο Γαβαλά (Ιερός Ναός Αναστάσεως) για το ζήλο με τον οποίο επιτελούν το έργο τους, μεταφέροντας και επεξηγώντας τα βαθιά νοήματα των ιερών κειμένων κι ευχήθηκε ο Λόγος του Κυρίου, σαν λυχνάρι να φωτίζει και να καθοδηγεί τα βήματα των πιστών στο μονοπάτι της ζωής.

Την κ. Φετουρή ευχαρίστησε με τη σειρά του και ο π. Βενέδικτος Φραγκογιάννης για τη βοήθεια που παρείχε πριν από έξι χρόνια στους νεότερους ιερείς του νησιού για να μεταφέρουν και οι ίδιοι στους ενορίτες τους την πνευματική δύναμη του Θείου Λόγου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «μέσα από τις συναντήσεις αυτές πηγάζει η αγάπη και η συνεισφορά στους ανθρώπους, ενώ δίνεται η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν καλύτερα τον Θεό και να ενωθούν μεταξύ τους».

Ιερό καθήκον κάθε χριστιανού, χαρακτήρισε τη μελέτη της Αγίας Γραφής ο π. Νικόλαος Γαβαλάς, τονίζοντας ωστόσο ότι πολλές φορές η κατανόηση των νοημάτων που κρύβουν τα ιερά κείμενα φαντάζει ακατόρθωτη. «Σε εμάς ανατέθηκε να διακονήσουμε αυτό το ευθυνοφόρο έργο από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και σας παρακαλούμε να αγαπάτε και να προσεύχεστε πάντα για τον πνευματικό μας πατέρα και ενισχύσεως αυτού», κατέληξε ο εφημέριος του Ι. Ναού Αναστάσεως.

«Χωρίς το Θεό, η ζωή έγινε ζούγκλα»

Τέλος, το λόγο έλαβε η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, η οποία κάθε Σάββατο μεταδίδει τα «Μηνύματα Πίστεως» μέσα από το web tv της «Κοινής Γνώμης». Στον χαιρετισμό της, η κ. Φετουρή ευχήθηκε σε όλους ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος και καλύτερος από τον προηγούμενο. Σημείωσε δε ότι η ευτυχία του ανθρώπου εξαρτάται από την παρουσία του Θεού στη ζωή του, η οποία με τα χρόνια συνεχώς περιορίζεται. «Χωρίς το Θεό, η ζωή έγινε κόλαση, ζούγκλα και ο άνθρωπος αγρίεψε. Δεν θέλουμε τον Θεό, δεν θέλουμε εκκλησία, εμείς όμως οι πιστοί ξέρουμε ότι η ύπαρξή μας εξαρτάται από τον ουράνιο πατέρα, τον Θεό μας και προσπαθούμε να ενωθούμε με τη θεϊκή αυτή δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη των Κύκλων Αγίας Γραφής, υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρόνος που υποδεχόμαστε μπορεί να είναι ευλογημένος και χαρούμενος μόνο αν πάρουμε την απόφαση να εναποθέσουμε με εμπιστοσύνη τον εαυτό μας στη θεϊκή αγάπη.