Αγάπη, η μόνη "χαραμάδα" για την είσοδο στο Βασίλειο των Ουρανών

  • Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2017 - 12:17
  • /   Eνημέρωση: 18 Φεβ. 2017 - 16:17

Την έννοια της Κρίσεως, από το Θεό, αναλύει στη σημερινή της εκπομπή η υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, η οποία αφορά σε παραβολή του Ιησού, σχετικά με τη Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με την κ. Φετουρή, η Κρίση, όπως αυτή περιγράφεται από τον ίδιο τον Ιησού, αλλά και από τους Ευαγγελιστές, δεν πρόκειται περί χάους, αλλά περί της λαμπρής επανόδου του Χριστού στη γη, ο οποίος, όπως ο βοσκός της παραβολής της Κυριακής, θα ξεχωρίσει τα πρόβατα από τα ερίφια. Όπως σημειώνει, η βασική αρχή, με την οποία θα κριθεί κάθε ζωντανός και νεκρός, όπως περιγράφεται και στο Σύμβολο της Πίστης, είναι μονάχα η αγάπη.

Η αγάπη, όπως αναφέρει η κ. Φετουρή, δεν είναι κάτι απρόσωπο, ούτε θα πρέπει να δίδεται ως κάτι απρόσωπο, αλλά ως προσωπικό “δώρο”, όπως ακριβώς έρχεται προς εμάς η αγάπη του Ιησού. Η αγάπη, η πραγματική και αλτρουιστική αγάπη, δεν κρίνεται μέσα από κοινωνικές πράξεις και “φαίνεσθαι”, αλλά από τον τρόπο ζωής, που διατηρεί κάθε Χριστιανός, από την συμπεριφορά του προς όλους τους συνανθρώπους του, εφόσον βλέπει στο πρόσωπο του καθενός από αυτούς τον Ιησού, και όχι κάποιον άγνωστο.

Τέλος, τονίζει, ότι η παραδοχή του Ευαγγελίου του Ιησού, θα πρέπει να γίνεται στο σύνολό του, και όχι, όπως πολλοί επιλέγουν, η παραδοχή μερικών μόνο αποσπασμάτων, που συμφέρουν τον καθένα. Μόνο με την πλήρη παραδοχή του Ευαγγελίου και του λόγου του Ιησού, μπορεί να λάβει ο κάθε πιστός την καθοδήγηση, μέσα από τα λόγια του ίδιου, για την κληρονομιά του Βασιλείου των Ουρανών.