"Μηνύματα Πίστεως" με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Ο Τίμιος Σταυρός είναι ο θησαυρός σωτηρίας από τα πάθη μας

  • Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017 - 10:37

Τον Τίμιο Σταυρό υψώνει αυτή την Κυριακή η Εκκλησία μας, καλώντας μας να τον προσκυνήσουμε για να πάρουμε δύναμη και να συνεχίσουμε το πνευματικό ταξίδι μας μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου.

Μέσα από τα σημερινά «Μηνύματα Πίστεως», η . Φετουρή υπενθυμίζει ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή αποτελεί μια μακρά πορεία δοκιμασίας και προπόνησης για την κάθαρση της ψυχής μας. Η Εκκλησία μας προτείνει να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες, να κάνουμε νηστεία εσωτερική και εξωτερική και να είμαστε εγκρατείς.  «Είναι δύσκολο να τιθασεύσω τον κακομαθημένο εαυτό μου και να απελευθερωθώ από τα πάθη μου. Στην προσπάθειά μας αυτή, υψώνεται την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο σωτήριο σύμβολο της εκκλησίας, το βαθύ νόημα της πίστης μας».

Όπως σημειώνει, ο Τίμιος Σταυρός εκπέμπει κάθε φορά που τον αντικρίζουμε τη μεγάλη αληθινή αγάπη για τον άνθρωπο η οποία είναι συνδεδεμένη με τη σταυρική του θυσία. Ο Τίμιος Σταυρός ο φύλακας όλης της οικουμένης, το μοναδικό λυτήριο των παθών μας, μια σκάλα που μας ενώνει με τον ουρανό. Πάνω στο τίμιο ξύλο χύθηκε το αίμα του Χριστού και επόμενο είναι να έχει μια μυστηριώδη δύναμη με ένα βαθύτερο νόημα. Το Τίμιο Ξύλο είναι μέσα στους αιώνες η έμπνευση, η δύναμη για τη ζωή μου και θα παραμένει πάντοτε το σημείο αναφοράς και κριτήριο της πνευματικής μου συνέπειας και προσοχής. Ο Τίμιος Σταυρός είναι ένας θησαυρός σωτηρίας, που η εκκλησία κάθε Τρίτη Κυριακή της νηστείας τον βάζει στο κέντρο για να τον προσκυνήσουμε, να προσευχηθούμε σε αυτόν, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε ελεύθεροι, ανάλαφροι να φτάσουμε στο τέλμα του ταξιδιού.