Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Πανσυριανό Δρόμο του Σταυρού που πραγματοποίησε η Καθολική Εκκλησία της Σύρου

Ακολουθώντας την οδυνηρή οδό της Σταύρωσης

  • Τρίτη, 4 Απριλίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 4 Απρ. 2017 - 19:00

Με ευλάβεια και τον δέοντα σεβασμό πλήθος πιστών ακολούθησε και φέτος την θρησκευτική πομπή του Δρόμου του Σταυρού στον μεσαιωνικό λόφο της Άνω Σύρου, η οποία και πραγματοποιήθηκε από την Καθολική Εκκλησία.

Απλοί πολίτες αλλά κι αιρετά πρόσωπα ανταποκρίθηκαν στο καθιερωμένο κάλεσμα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, συμμετέχοντας το απόγευμα της Κυριακής στην αναπαράσταση της οδυνηρής οδού προς τη Σταύρωση, η οποία και ξεκίνησε από το ύψος του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, καταλήγοντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κορυφή του μεσαιωνικού οικισμού.

Πορεία προς τον Γολγοθά

Της πορείας της αναπαράστασης της μαρτυρικής οδού προς τη Σταύρωση, που αποτελεί τον δρόμο του Χριστού προς τον Γολγοθά, ηγήθηκε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, απλός κόσμος, καθώς επίσης και οι Πρόσκοποι Σύρου. Συναθροισμένοι πιστοί, ακολουθώντας τον Σταυρό που σήκωναν λαϊκοί καθ΄ όλη τη διάρκεια του Δρόμου του Σταυρού, αλλά και των 14 στάσεων που σημειώθηκαν όπως προβλέπει η θρησκευτική παράδοση, έως και την άφιξη στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό, έψαλλαν το άσμα “Προβάλλει, ως λάβαρον, λαμπρός, - μυστήριον θείον - ο Σταυρός”, συνθέτοντας κλίμα προσευχής.

Με την πομπή να προσεγγίζει τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη διαδρομή, ενώ αμέσως μετά από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου τελέσθηκε τελετή μετανοίας, στην οποία κι έδωσαν το “παρών” αρκετοί πιστοί και κάτοικοι από όλο το νησί.

Αξίζει να τονισθεί πως, ο Δρόμος του Σταυρού αποτελεί μία ιδιαίτερη εκδήλωση της θρησκευτικής παράδοσης των Καθολικών την περίοδο πριν το Πάσχα, στην οποία χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται η συμμετοχή του κόσμου.