Οι Επιτάφιοι στους Ορθόδοξους και Καθολικούς ναούς της Σύρου

  • Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017 - 18:26

Τη χριστιανική παράδοση τιμούν και φέτος, κάτοικοι κι επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, προσερχόμενοι ευλαβικά, το μεσημέρι και το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στους ναούς της Σύρου για να προσκυνήσουν.

Συμμετέχοντας στο Θείο Δράμα και τα πάθη του Χριστού, αρκετοί πιστοί μετέβησαν στους Ορθόδοξους και τους Καθολικούς ναούς του νησιού, παρακολουθώντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες και κορυφώνονται απόψε το βράδυ με την περιφορά των Επιταφίων αλλά και τη συνάντηση τριών εξ αυτών στην πλατεία Μιαούλη.

Η “Κοινή Γνώμη” αποτύπωσε μέσω του φωτογραφικού φακού της, τον παλμό της Μεγάλης Παρασκευής σε αρκετούς ναούς, λίγες ώρες πριν την περιφορά των Επιταφίων, στην οποία αναμένεται η αξιοσημείωτη προσέλευση πιστών, μονίμων κατοίκων κι επισκεπτών.

Το φωτογραφικό υλικό έχει ληφθεί από: την Ακολουθία στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, τον Άγιο Ιωάννη στην Ποσειδωνία, τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή, τον Προφήτη Ηλία στο Πισκοπειό, τον Ι.Ν. του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο, τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Ερμούπολη και τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.