Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Ο Χριστός μας έκανε δώρο την Ανάστασή του"

  • Σάββατο, 6 Μαΐου, 2017 - 09:00

Το μήνυμα της Αναστάσεως υπογραμμίζει μέσα από τη σημερινή παρουσία της στο “web tv” της Κοινής Γνώμης η . Αλεξάνδρα Φετουρή.

Όπως επισημαίνεται, η Ανάσταση αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η οποία σφραγίζει και επικυρώνει όλο το έργο του Χριστού. Σύμφωνα και με τον Απόστολο Παύλο, εάν δεν γινόταν η Ανάσταση, όλα αυτά που έκανε ο Κύριος, δεν θα είχαν κανένα νόημα, θα ήταν ξεκρέμαστα, μετέωρα.

Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε ότι είναι το φως το αληθινό, γι’ αυτό και όταν συρρέουμε στην Εκκλησία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ακούμε τον ιερέα να ψάλει «δεύτε λάβετε φως».

«Είναι ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της Αναστάσεως για να φωτίζει την ψυχή μας» τονίζει η κ. Φετουρή, προσθέτοντας πως το πιο ζοφερό σκοτάδι είναι αυτό που υπάρχει μέσα στη γη και στους ανθρώπους οι οποίοι δεν ξέρουν ποιοι είναι, πού πηγαίνουν και πού κατευθύνεται.

Αυτό το πυκνό σκοτάδι της αγνωσίας μπορεί να διαλύσει το Αναστάσιμο Φως, ώστε ο Χριστιανός να είναι πάντα χαρούμενος.

«Το νόημα της Ανάστασης είναι ότι ο άνθρωπος είναι φωτισμένος και το φως του δίνει χαρά, κάτι που δεν πετυχαίνει ο σκοτάδι. Ο Χριστός τον Σταυρό τον κράτησε για τον εαυτό του, την Ανάσταση όμως μας την έκανε δώρο γι’ αυτό και μόλις ακούμε τη νύχτα της Αναστάσεως, αυθόρμητα μια δύναμη μας κάνει να αγκαλιαζόμαστε και να ανταλλάσσουμε φιλιά, εξηγεί η κ. Φετουρή.

Σημειώνει, μάλιστα, πως για τον χριστιανό δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο Χριστός, μετά την ανάστασή του μας έδωσε ένα μήνυμα χαράς, έτσι ξέρουμε ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει σαν κέντρο το θάνατο και δεν επικεντρώνεται στην παθολογία της αμαρτίας και της ατέλειας.