Ο "σταυρός" που οδηγεί στη δόξα και τον θρίαμβο

Για τη μεγάλη γιορτή των Αγίων Πάντων, μιλά σήμερα η υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

Η κ. Φετουρή, μιλά για το κύριο στοιχείο της αγιοσύνης, που είναι η αγάπη προς το Θεό, η αποδοχή του Θεού από τον άνθρωπο, και η ταπείνωση του ανθρώπου μπροστά στο Θεό.

Όσον αφορά στους αγίους, τους «ανώνυμους» αγίους, που η Εκκλησία γιορτάζει, η κ. Φετουρή σημειώνει:

«Τι ήταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι και έγιναν άγιοι; Ήταν άνθρωποι; Ήταν υπεράνθρωποι; Ήταν θεάνθρωποι; Όχι, δεν ήταν τίποτε από όλα αυτά. Ήταν άνθρωποι κάθε τάξεως και μπορεί με ακόμη μεγαλύτερες αμαρτίες, από αυτές που ζούμε εμείς σήμερα. Μεγάλοι αμαρτωλοί. Κι όμως, έγιναν άγιοι. Γιατί; Γιατί πλημμύρισε η καρδιά τους από αυτή την αγάπη για το Χριστό. Αυτή η αγάπη τους έκανε,αγίους. Δέχθηκαν το Άγιο Πνεύμα, το οποίο γέμισε τη ζωή τους με καρπούς».

Όπως σημειώνει, «ο Χριστός ζητά από μας να είμαστε το φως και το αλάτι της γης. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει κι εμείς να κάνουμε μία θυσία. Αυτή τη θυσία, να φύγουμε από ορισμένα πράγματα της ματαιότητας, ο Κύριος το ονομάζει “σταυρό”. Αυτός είναι ένας πραγματικός σταυρός, αλλά οδηγεί στη δόξα και στο θρίαμβο».

Ετικέτες: