«Ρίξε μια ματιά στο βάθος της καρδιάς σου»

Η Κλήση των Μαθητών από τον Ιησού, είναι το θέμα της σημερινής εκπομπής της υπεύθυνης του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρας Φετουρή.

Η κ. Φερουρή, εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους ο Ιησούς επέλεξε μαθητές, που στην πλειοψηφία τους, υπήρξαν άνθρωποι καθημερινοί και ανόθευτοι, όπως οι ψαράδες, ενώ τονίζει, πως η κλήση αυτή του Ιησού προς τους μαθητές, δεν υπήρξε απλώς ένα ιστορικό γεγονός, αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, για τον καθένα από εμάς, καθώς ο Ιησούς μας καλεί να τον ακολουθήσουμε, να αφήσουμε πίσω μας την επίγεια, επιφανειακή ζωή και να ζήσουμε, βάσει του Λόγου του, ως ανώτεροι, πνευματικοί άνθρωποι.

Όπως αναφέρει, «εκείνο που πρέπει να γνωρίζω ως άνθρωπος, είναι ότι μέσα στην ψυχή μου βαθιά υπάρχει ένας θησαυρός. Όπως στο βάθος της θάλασσας υπάρχουν οι καλύτεροι θησαυροί και τα καλύτερα ψάρια τα βρίσκεις κάτω, έτσι ακριβώς και μέσα εδώ στο βάθος της ψυχής μου, υπάρχει ένας θησαυρός. Στο βάθος της καρδιάς μου καλλιεργούνται οι μεγάλες ιδέες, οι τολμηρές αποφάσεις. Στο βάθος είναι τα μυστικά μου. Στην επιφάνεια βρίσκονται απλά πράγματα, ανάλαφρα, ευτελή. Έτσι, λοιπόν, ένας ελεύθερος άνθρωπος, που θέλει να έχει ποιότητα, κάθε μέρα θα πρέπει να κάνει και μία κατάδυση μέσα στον εαυτό του. Αυτό μου λέει σήμερα η περικοπή. Άνθρωπε, ρίξε μία ματιά στο βάθος της καρδιάς σου. Εκεί θα βρεις τον εαυτό σου και αυτός θα είναι ο θρίαμβος της ζωής σου. Εκεί θα ανακαλύψεις το ύψος του πραγματικού προορισμού σου πάνω σ’ αυτή τη γη. Λίγο είναι αυτό; Να μάθεις ποιος είσαι; Τότε γιατί να απορούμε γιατί οι ψαράδες γίναν Απόστολοι όλης της οικουμένης;»