Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Μη φοβάσαι: Η ελπίδα μας, η αγάπη του Θεού”

  • Σάββατο, 24 Ιουνίου, 2017 - 10:07

Το μήνυμα της ανάπτυξης εμπιστοσύνης προς τον Κύριο για τη μετάδοση του λόγου του προς τους ανθρώπους από την πλευρά των μαθητών του, στο πλαίσιο του αποστολικού έργου τους αποτελεί το κύριο περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής που μοιράζεται η Καθολική Εκκλησία με τους πιστούς.

Συγκεκριμένα, ο π. Γιάννης Μαραγκός στη διαδικτυακή παρουσία του στο web tv της “Κοινής Γνώμης” αναφορικά με την 12η τακτική Κυριακή του εκκλησιαστικού έτους, τονίζει τα εξής: “Ο Ιησούς προετοιμάζει τους μαθητές του να είναι και Απόστολοί του. Αφού τους παρέδωσε το ευαγγέλιό του που θα πρέπει να μεταδώσουν στους συνανθρώπους τους, τώρα τους προετοιμάζει και για την περίπτωση που εξ αιτίας αυτού του ευαγγελίου θα υποστούν διωγμούς. Και τους ενθαρρύνει λέγοντας “Μη φοβάστε”. Τρεις φορές επαναλαμβάνει αυτήν την προτροπή και αυτή η φράση είναι και το κλειδί για να καταλάβουμε και την περικοπή που σήμερα μελετάμε. Ο Ιησούς τους ζητά να δείξουν πίστη. Για τον μαθητή του Χριστού, πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού Πατέρα και εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη του Ιησού Χριστού για τους μαθητές του. Και μάλιστα για εκείνους τους μαθητές που εξαιτίας του, δεινοπαθούν.

Ας ακούσουμε την ευαγγελική περικοπή από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο: “Τον καιρό εκείνο ο Ιησούς είπε στους μαθητές του, “Μη φοβηθείτε τους ανθρώπους, διότι δεν υπάρχει τίποτα που είναι σκεπασμένο και που δεν θα ξεσκεπαστεί. Και τίποτα το κρυφό που δεν θα γίνει γνωστό. Ό,τι σας λέω στο σκοτάδι, εσείς να το πείτε στο φως και ό,τι ακούτε πάνω στο αυτί, κηρύξτε το. Και να μη φοβάστε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή””.