Εγκαίνια εκκλησιαστικού περιπτέρου στην πλ. Μιαούλη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄

Μία μαρτυρία του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

  • Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2017 - 12:48

Τη λειτουργία του εκκλησιαστικού περιπτέρου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην ιστορική πλατεία Μιαούλη εγκαινίασε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, μέσω του οποίου θα παρέχεται πολύτιμη πληροφόρηση και έντυπο υλικό για το ποιμαντικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο νησί.

Πλαισιωμένος από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό , την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά καθώς επίσης τον Πρωτοπρ. π. Φλαβιανό Αλμπέσκου και ανθρώπους που στηρίζουν εθελοντικά το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, αναφέρθηκε επιγραμματικά στην προσπάθεια δημιουργίας και στη λειτουργία του περιπτέρου, από το οποίο κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται πλούσιο υλικό (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) από τους ναούς της Σύρου. Όπως τόνισε, το περιεχόμενό τους πέρα από το ποιμαντικό έργο της Μητρόπολης, αφορά και στην ιστορία των Ορθόδοξων ναών του τόπου.

Ο κκ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μαραγκό, την κα Χαλκιά και το σύνολο των αιρετών μελών του Δήμου που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη λειτουργία του περιπτέρου, καθώς όμως και τους εθελοντές συμπαραστάτες της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, που στηρίζουν με την παρουσία τους τη λειτουργία του.

Ακολούθησαν λιτοί χαιρετισμοί για την πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης.